Gulaş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ tencereye alın. Suyunu salıp, yeniden çekene dek pişirin. Küp doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, ikiye bölünmüş sarmısak ve tereyağını ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun. Sirkeyi ekleyip, 30 dakika daha pişirin. Et suyu, defne yaprağı, karabiber, kimyon, mercanköşk ve tuzu ilave edin. Ara ara karıştırarak et yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

    Dipnot: Macarların geleneksel yemeği olarak bilinen "Gulaş", Osmanlı İmparatorluğu zamanında yeniçerilere, büyük kazanlarda yapılırmış. Orijinal adı "Kul aşı" olan bu et yemeği zamanla değişime uğrayıp, "Gulaş" ismini almış.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...