Hünkar Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyup doğradıktan sonra limonlu suya koyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azara azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve patlıcanları ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarladıktan sonra kenara alın. Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekillendirerek köfteleri hazırlayın. Izgarada arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan, zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine irice doğranmış biberleri ekleyin. Salça ve kıyılmış sarmısakları ekleyip birlikte sote edin. Servis için, taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suda 1-2 dakika tutup yumuşamalarını sağlayın. Domatesleri yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bir dilim domatesi düz bir zemine koyup üzerine 1 çorba kaşığı beğendi koyup ikinci dilimi üzerine kapatın. İki adet taze soğan ile hediye paketi şeklinde bağlayın. En üste bir adet köfte koyup bir kürdan yardımı ile bunu sabitleyin. Domatesler bitene kadar bu işlemi sürdürün. Servis tabaklarının dibine bir miktar beğendi koyup üzerine paket şeklinde bağladığınız domatesleri yerleştirin. Etrafına sote ettiğiniz biberleri koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...