Izgara Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı rendeleyin. Izgara köftede pek tercih edilmez özellikle ateş üzerinde pişenlerde yandığı için ama arzu ediyorsanız 8-10 dal maydanozu ince kıyın. Soğan ve maydanozu geniş bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış bayat ekmekleri ekleyin. Ardından bir buçuk tatlı kaşığı tuzu serpin. Birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyonu katın. Malzemeye, kıymayı ekleyin. Üzerine bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağı gezdirin. Köftelik kıymayı iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan, cevizden biraz büyük parçalar alarak, avuç içerisinde muntazam rulo haline getirin ve yassılaştırarak şekil verin. Köfteleri, ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavaya dizip, orta hararetli ateşte kızarana dek (7-8 dakika), alt üst ederek pişirin. İstediğiniz garnitürle süsleyip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...