Kapama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve tozşekeri yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak hazırladığınız köfteleri suda haşlayın. Kevgirle suyun içindeki köfteleri bir tabağa alıp, soğutun. Diğer tarafta unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.Üçe ayırdığınız hamurları un yardımıyla puf böreği veya mantı yufkası kalınlığında açın. Her bir hamurdan 7x7cm ebadında kareler kesin. haşlanmış köfteleri karelerin ortalarına yerleştirin ve üçgen şeklinde katlayın. iki ucunu çevirip birlefltirin. Hazırladığınız kapamaları kızgınsıvıyağda kızartın ve tabağa alın. Kapamalardan
5-6 adet servis tabağına alıp üzerine köfteleri haşladığınız sudan 1 kepçe dökün. Diğer kapamaları da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt ve ince kıyılmış maydanozla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL