Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL