Kazan Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARIN saplarını kesin. Daha sonra yarılarınıalacalı soyun, yarılarını kabuklu bırakın. Kabuklu kısmı altta kalacak şekilde düz bir zemine yerleştirip, alacalı kısımlarına, bıçakla aralıklı olarak 5-6 adet verev kesikler atın. Kıymayı bir kaba alıp, üzerine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarmısak, tuz, karabiber, yenibahar ve kekik ekleyin. 1 kahve fincanı suda açtığınız salçayı da harca ilave edip yoğurun. Hazırladığınız haçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin ve yayvan bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş domatesleri 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Karışımı patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerlerine geniş bir tabak koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte 30- 35 dakika pişirin. Közlenmiş biberle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL