Kişnişle Marine Edilmiş Kuşkonmazlı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLEYİ esmer şeker, sarmısak, kekik, zencefil, muskat, kişniş ile harmanlayın. Bu şekilde 1-2 marine edin. Ardından folyoya sarıp buzdolabında 2 gün bekletin. Daha sonra tuz ekleyip her gün ters düz ederek 8 gün daha dolapta bekletin. 10 gün sonra hafifçe yağlanmış ızgarada içi biraz çiğ kalacak şekilde pişirin. Et tamamen soğuduktan sonra da ince dilimler halinde kesin. Kuşkonmazların uçlarını kesin ve gövdelerinin kalın kısımlarını sebze soyacağı ile soyun. Hızlıca sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra ve soğuk suya atıp kurulayın. Zeytinyağı ile karıştırıp ızgarada pişirin. Yeşillikleri tabağa koyup kuşkonmazları ve dilimlenmiş bonfileyi üzerine ekleyin. Parmesan peynirini serpin. Zeytinyağı ve tuz ekleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL