Sofra
Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinden olan kuzu tandır sofralarınızı süsleyecek! İşte nefis kuzu tandır tarifi...

6 Porsiyon
120 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu kol (kemikli olarak iri parçalar halinde doğranmış)

    2 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı tereyağı

    2 şişe maden suyu

    2 adet kabak, 2 adet sarı biber

    2 adet kırmızı biber

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 dal biberiye, tuz, karabiber

    Servis için: Pilav

Etin üzerine un serpin ve her tarafına bulayın. Yayvan bir tencereye aldığınız tereyağında etleri çevirerek kızartın. Üzerine maden suyunu ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kapağını kapatıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra çok kısık ateşte bir buçuk saat (suyunu tamamen çekene dek) pişirin.

Kabakları sebze soyacağı ile uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Biberleri iri parçalara ayırın. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine biberleri ekleyin.

Birkaç dakika kavurup kabak, tuz ve karabiber katıp soteleyin. Etleri kemiğinden ayırın. Sote ettiğiniz sebzeler ve pilavla birlikte, biberiyle süsleyerek servis yapın.