Vekilharç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIYMA ve soğanı yarım çorba kaşığı tereyağında kavurun. Dolmalık fıstığı ilave edin. İnce doğranmış mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharat karışımı tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ince kıyılmış maydanozların yarısını ilave edin ve kenara alın. Diğer tarafta yufkaları düz bir zemine yayın. Kıymalı harcı yufkalara pay edin. Her kıymalı yufkayı ince rulo yaparak sarın. Ruloları 1.5-2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizin. 100 gram tereyağını eritip üzerlerine gezdirin. 180-200 derece fırında, altını ve üstünü kızartın. Piştikten sonra üzerine soğuk et suyu dökün (vekilharç sıcak, et suyu soğuk olacak). Hamurlar et suyunu çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp, haşlanmış nohutları serpin. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber ekleyin ve bu yağı vekilharcın üzerine gezdirin. Maydanoz serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...