4 Peynirli Tortellini

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tortellininin iç harcını hazırlamak için, tüm peynirleri bir kaba koyun. Üzerine karabiber serpin. Hepsini karıştırıp ezin ve kenara alın. Un, irmik ve tuzu karıştırdıktan sonra üzerine yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamura azar azar su ekleyerek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Bezelere
    ayırdığınız hamur parçalarını merdane ile açın. Açılmış hamurları inceltmek için makarna makinesinden geçirin ya da merdane ile açın. Açtığınız hamurların üstlerine çırpılmış yumurta sürün. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin ve içlerine hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Hamurları ikiye katlayın. Yarım daire şekline gelen hamurun iki ucunu birleştirip, tortellinileri hazırlayın. Bir tencereye bol su koyup, üzerine tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra tortellinileri atıp, 5 dakika haşlayıp, süzün. Süt, krema ve parmesan
    peynirini karıştırın. Karabiberi ekleyin. Birlikte pişirip, sosu hazırlayın ve pişen tortelliniye karıştırın. Kiraz domates, frenk maydanozu ve fesleğen ile süsleyin. Parmesan peyniri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...