Fırında Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HARÇ için kıyma, rendelenmifl soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, kenara alın. İki adet yufkayı üst üste koyup, kenarını 2 cm katlayın ve harçtan 2 çorba kaşığı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, küçük küpler halinde kesin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirip, servis tabağı alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, nane serpiştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL