Ispanaklı Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için, ıspanakları çiğ olarak robottan geçirin. Elinizle sıkıp posasını ve suyunu ayırın. Unu düz bir zeminde havuz gibi açıp ortasına yumurtaları, ıspanak suyunu ve tuzu ekleyin. Ilık su ekleyerek sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin. İçi için ıspanakları ve soğanı incecik kıyın. Üzerine ezilmiş lor peyniri, beyaz peynir, pulbiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp un yardımı ile açın. Mantıları yandaki aşamalarda anlatıldığı biçimde hazırlayın. Geniş bir tencerede tuz, sıvıyağ ve bol miktarda suyu kaynatın. Mantıları bu suda haşlayıp süzerek ya da hafif sulu biçimde servis tabaklarına alın. Arzunuza göre yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla servis yapın.



    Açtığınız mantı yufkasının yarısı üzerinde, kek kalıbıyla yuvarlaklar belirleyin.














    Ispanaklı harçtan küçük parçaları, belirlediğiniz dairelerin ortasına, kaşık yardımıyla yerleştirin.














    Hamurun kalan kısmını üzerine örtün.















    Başlangıçtaki kalıptan daha küçük başka bir kalıpla (şişe kapağı olabilir) harç koyduğunuz bölümlerin üzerine bastırın.












    İlk başta kullandığınız çiçek şeklindeki yuvarlak kalıpla mantıları kesin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...