Kuşkonmazlı ve Balzamikli Domatesler ile Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DOMATESLERİ dörde bölüp derin bir kaba alın. Üzerine balzamik sirke, esmer şeker ve mercanköşkü ekleyip 2 saat marine edin. Bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 65 –70 derecelik fırında 6-7 saat süreyle fırınlayarak kurutun. Diğer taraftan sebze suyunu hazırlamak için derin bir tencereye suyu koyun. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz sebzeleri, tuzu ve karabiberi atın. Birlikte yarım saat kaynatıp süzün ve ılınması için kenara alın. Kuşkonmazların sapının uç kısımlarını kesin, gövdesindeki kabukları bir sebze soyacağı ile temizleyip kenara ayırın. Soğanı doğrayıp ikiye ayırın. Tereyağının yarısını derin bir tencereye koyup eritin ve soğanların yarısını yağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kuşkonmazların soyduğunuz kabuklarını ve sebze suyundan 3 su bardağı ekleyip 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra süzün. Soyduğunuz kuşkonmazları kaynamış suya batırıp çıkartın. Daha sonra soğuk suya koyup 1-2 dakika bekletin ve süzün. Bir bezle nemini hafifçe alın. Kuşkonmazları zeytinyağının yarısı ile karıştırıp ızgarada rengi dönene kadar kızartın. Diğer tarafta mantarları ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Elinizle sıkarak suyunu süzün. Bu suyu saklayın. Kalan soğanları kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine mantarları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmayı sürdürün. Beyaz şarabı ilave edip buharlaşmasını bekleyin. Üzerine sebze sulu karışımı ve kalan tereyağını ekleyip bir sos hazırlayın. Boru makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Süzüp üzerine sosu ve mantarın suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine ızgarada pişirdiğiniz kuşkonmazları ve fırında kuruttuğunuz domatesleri ekleyin. Parmesan peyniri ve zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL