Nohutlu Kuskus
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğan ve sarmısakları 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteledikten sonra, nohudu, soğuk suda bekletipelinizle sıkarak süzdüğünüz soya kıymasını ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Kaynar su ilavesi ile pişmeyebırakın. Tuz, kimyon, pulbiber ekleyin. Kuskusu, az yağ koyduğunuz kaynar suda haşlayın. Kalan zeytinyağı ve tereyağında soteleyip, safranla rengini ve kokusunu değiştirin. Tabağa aldığınız safranlı kuskusun ortasına sıcak sosu dökün. Üzerine taze kekik yapraklarını serpin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL