Sebzeli Lazanya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
LAZANYAYI pakette belirtilen süre kadar haşlayın, süzün ve bir kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Jülyen doğranmış havucu ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 5'er dakika ara ile jülyen doğranmış patlıcan ve kabağı ilave ederek sebzeleri kavurun. Sebzelerin pişmesine yakın kıyılmış mantar ve ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiber kattıktan sonra mantarlar hafif diri kalacak şekilde pişirip ocağın altını kapatın. Domates sos için ince kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Domates yumuşayana kadar pişirip, tuz, karabiber ve fesleğini ekleyin. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra blenderden geçirin. Beşamel sos için zeytinyağını kızdırıp kepekli unu katın ve rengi dönene kadar kavurun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak light sütü azar azar ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin. Orta büyüklükte bir fırın kabının dibini iyice yağlayıp lazanya ile kaplayın. Üzerine sıra ile sebze karışımı, beşamel sos ve domates sos yayın. Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın. En üste beşamel sos ve domates sos döktükten sonra rendelenmiş light kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek kiraz domates, mısır ve soya filizi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL