Bulgur Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salça ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Domates suyunu yarı yarıya çekince, yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...