Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup, minik minik doğrayın. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Küçük doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü yağda kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyin. Sotelenince pirinci katıp, iki buçuk su bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince dolma baharını ekleyip, pilavın üzerine kağıt havlu kapatın. Pilavı demlendirdikten sonra, kızartılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL