3 adet kabak
4-5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 adet yumurta
2,5-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı
Kabakların kabuğunu iyice yıkayıp silin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip iki elinizin arasında sıkarak suyunu iyice süzün. Kabağı çukur bir kabın içinde alın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanoz + dereotu, yumurtalar, un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı döküp ısıtın. Mücver harcından tepeleme kaşık dolusu harcı tavaya döküp üzerine kaşığı tersiyle hafifçe bastırın. Her iki tarafını pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.