Kırmızı Soslu Brüksel Lahanası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1. PİYAZLIK doğradığınız soğanları ve yağı bir tencereye alarak içine süzülmüş garnitürü ve bezelyeyi alın. Temizlediğiniz brüksellahanalarını ilave ederek 5 dakika hepsini karıştırarak soteleyin. Tuz ve suyunu da ilave ederek lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çok sulu olmayacak şekilde azar azar suyu ilave edin.
2.Sosun yapımı için ayrı bir tencerede, ezdiğiniz sarmısağı, ince kıydığınız kırmızı biberi, küp doğranmış domatesi, üzerine zeytinyağı gezdirip, biberler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Sirke, limon suyu, tozşeker ve tuzu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Robotta hepsini püre yapın ve ılınmaya bırakın.
3.Pişirdiğiniz brüksellahanasını servis tabağına aldıktan sonra, üzerine hazırladığınız sostan gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL