Otlu Yalancı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    YEMEKLİK doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Ayrı bir kaseye domates, tozşeker, nar ekşisi, limon suyu ve suyu koyup karıştırın. Bu karışımı bulgurun üzerine ilave edin ve 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ince kıyılmış taze soğan, nane, dereotunu ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. 10 dakika dinlendirin. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine iç harçtan 1 çorba kaşığı koyup muska şeklinde sarın. Asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin. Daha sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve 15 dakika kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...