Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KEREVİZLERİ soyup ortadan ikiye bölün ve 1 adet limonun suyunu eklediğiniz suda birkaç dakika bekletin. Bir tencereye alıp üstlerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve 10- 15 dakika haşlayın. Sudan alıp ılındıktan sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın. Soğan, havuç ve patatesleri küp doğrayıp kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve havuçları sote edin. Üzerine patates, bezelye ve kesmeşekeri ekleyin. Bir iki çevirip kerevizlerin haşlama suyundan bir su bardağını ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizlerin içini sebzeli harçla doldurup bir tencereye alın. Un, 2 su bardağı su, tuz ve 1 adet limonun suyunu mikserde çırpın. Karışımı kerevizlerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağını gezdirin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL