Patlıcanlı Kıymalı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanı alacalı soyun ve ortadan ikiye kesip her bir parçayı yarım cm kalınlığında doğrayın. 3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı tavaya alıp eritin ve patlıcanları önlü arkalı kızartın. Ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı eritip kıyılmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Daha sonra kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ve baharatları ilave edip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. Pilavı hazırlamak için yıkanmış ve süzülmüş pirinci 3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile bir tencereye alıp, pirinç saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Orta boy dikdörtgen fırın kabına kızarmış patlıcanları yan yana dizin. Üzerine pişen pilavın yarısını yayın ve kavurduğunuz kıymayı boşaltın. En üste, kalan pilavı yayıp yemek kaşığının tersiyle bastırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Biraz ılınınca servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri