Pesto ve Kinoalı Karides
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk önce kinoayı ölçülü su ve tuz ile birlikte pişirin. Diğer yandan Pesto sosunu hazırlamak için malzemeleri mutfak robotuna koyup sos kıvamına gelene kadar inceltin. Kinoa piştikten sonra bu sos ile birlikte karıştırıp sıcak kalacak şekilde kenara alın. Karidesleri hazırlamak için Luna'yı eritip içine kuru kekik, karabiber, tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir kabın içine karides ve iri iri doğranmış sebzeleri ekleyin. Hepsini birlikte bu marinasyonun içinde yaklaşık 15 dk kadar bekletin. Sonrasında kalın biberiye dallarının üzerine sebzeleri ve 4'lü guruplar halinde karidesleri geçirin. Toplamda 4 adet karides ve 4 adet sebze şişi elde edin. Hazırladığınız şişleri, pişirme kağıdını yaydığınız tepsinize yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında karidesler ve sebzeler kızarana kadar pişirin. Kinoayı tabağın altına yayıp üzerine sebze ve karides şişlerinden yerleştirin ve dilimlenmiş limon ile birlikte servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Karidesleri ve sebzeleri marine ederken içine 1 yemek kaşığı kişniş tohumu da eklerseniz aroması muhteşem olacaktır.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL