Dil Peynirli Fırında Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk eti ve patatesi üzerine ekleyin. Yarı yarıya yumuşayana dek sote edin ve ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Kuru domatesleri dörde bölün. 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün. Tavuklu karışımın üzerine küp doğranmış dil peyniri, kuru domates, yapraklarına ayrılmış biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip, harmanlayın. Daha sonra porsiyonluk fırın kaplarına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk eti yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL