Hindi Tandır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HİNDİ budunu bütün olarak harlı ateşte sık sık çevirerek kızartın. Ardından tencereye alarak üzerine sıcak su ve karabiberleri ilave edin. 1 saat kısık ateşte pişirin. Piştiğinde suyunu süzerek sosu için kullanılmak üzere ayırın. Hindi budunu fırın torbasına veya kapaklı cam bir kaba alarak 200 derece fırında 1 saat pişirin. Mısır taneleri yumuşayıncaya dek haşlayın. Sudan alarak kağıt havlu ile kurulayın. Erittiğiniz tereyağını mısırların üzerine sürüp, hafif pembeleşene dek fırında pişirin. Sosu hazırlamak için, kenara ayırdığınız hindi budunun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak tencereye aktarın. Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı soğuk su ile nişastayı iyice karıştırıp tenceredeki suya ilave edin. Kesmeşeker, tuz, karabiber ve kekiği de ekledikten sonra hafif ateşte sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Dilimlediğiniz hindi budunu servis tabağına alarak, üzerine sosu gezdirin. Yanında mısır ve isteğe göre baharatlı kabuklu patates ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler