5 kolay börek tarifi
Dumanı üstünde tüten, çıtır çıtır bir börek yapmak sanıldığı kadar zor değil!
Peynirli Pırtık Böreği Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz
karabiber
Yapılışı: SOĞANI incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip bir kaba alın. Ilındıktan sonra süt ve yumurta ilave edip iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde içine yayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin. Sütlü karışıma batırıp üç gruba ayırın. İlk grubu tepsiye gelişigüzel yerleştirin. Üzerine peynirli harçtan koyun. İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harç serpin. Kalan yufka ve peynirle üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Dumanı üstünde tüten, çıtır çıtır bir börek yapmak sanıldığı kadar zor değil!
Peynirli Pırtık Böreği Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz
karabiber
Yapılışı: SOĞANI incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip bir kaba alın. Ilındıktan sonra süt ve yumurta ilave edip iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde içine yayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin. Sütlü karışıma batırıp üç gruba ayırın. İlk grubu tepsiye gelişigüzel yerleştirin. Üzerine peynirli harçtan koyun. İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harç serpin. Kalan yufka ve peynirle üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
5 kolay börek tarifi
Boş Börek Tarifi
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı: YUFKAYI düz bir zemine yayın. Yumurtayı çırpıp tüm yüzeyine sürün. Yufkayı kenarından başlayarak 3 parmak genişliğinde katlayın. Daha sonra 4 parmak eninde kesin. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.
TARİF DETAY
5 kolay börek tarifi
Peynirli Kabaklı Börek Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri,
beyaz peynir ve lor karışımı
2 adet kabak
Yarım demet dereotu
3 adet yufka
3 adet yumurta
Hazırlanışı: SÜT, yoğurt ve sıvıyağı mikserleyin. Yumurtaları ekleyip tekrar mikserleyin. Bu karışımdan 1 çay bardağını ayırın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Fazla suyunu sıkın. Hazırladığınız karışıma rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ve peynir karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Yufkaları didikleyip karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine ayırdığınız sosu gezdirip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY