Açık büfe rahatlığı

YUFKALI KÖFTE MISIR PÜRESİ İLE(6 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet yufka

1 kg köftelik kıyma

1 adet büyük boy soğan

1 diş sarmısak

3 adet yumurta

1 çay bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı file antepfıstığı

1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağı

Mısır püresi için:

1 kg konserve mısır

1 adet haşlanmış patates

1 su bardağı krema

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Köfte için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antepfıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...