Açık büfe rahatlığı
YUFKALI KÖFTE MISIR PÜRESİ İLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yufka
1 kg köftelik kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarmısak
3 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Mısır püresi için:
1 kg konserve mısır
1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Köfte için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antepfıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.
Açık büfe rahatlığı
ÇİLEKLİ VE FISTIKLI PASTACIKLAR(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
350 gram toz antepfıstığı
Krema için:
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
Sos için:
1 kg çilek
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
Süslemek için:
50 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı toz antepfıstığı
8 adet çilek
Hazırlanışı:
Kek için, yumurta ve tozşekeri mikser yardımı ile çırpın. Azar azar antepfıstığı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış iki tarafı açık çember kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. rema için süt ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta ile tozşekeri çırpın. Nişasta ve un ekleyip karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş sıcak sütlü karışıma ilave edip ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelene dek karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika mikser yardımıyla çırpın. Pişen keklerin üzerlerine pay edip soğumaya bırakın. Sos için çileğin yarısını blenderden geçirin. Nişasta, tozşeker ve su ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra kremanın üzerine pay ederek soğutun. Süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Çilekleri önce çikolataya, sonra toz antepfıstığına bulayıp 10 dakika dinlendirin. Pastaları kalıplardan çıkarıp, üzerlerine çilek yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler