Adı ve tadı tarihten gelen lezzet "Harput köfte"

Tarihi 17. yüzyılın başına uzanan, Anadolu mutfağına Arap Yarımadasından geldiği bilinen, halk arasında içli köfte olarak anılan fakat kullanılan malzeme ve hazırlanışı itibarıyla içli köfte ile farklılık gösteren Harput köfte, Elazığ mutfağında hazırlanan yemeklerin baş tacı olmaya devam ediyor. Tarihi Oğuzlara dayanan ve kendine özgü 150'ye yakın yemek çeşidine sahip Elazığ mutfağında uğraş ve emek isteyen bir sürecin ardından hazırlanan Harput köfte, gastronomi turizminde marka değer olma yolunda ilerliyor. Bu lezzetin müdavimlerinden olan Muammer Çorbacıoğlu (55), açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.