Baharın en güzeli çilek
ÇİLEKLİ TURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı un
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı buzlu su
Üzeri için: 500 gram çilek
1 kahve fincanı tozşeker
Yarım limonun suyu
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Hazırlanışı:
Yumurta, un, tereyağı ve suyu yoğurup, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Üzeri için çilek, tozşeker ve limon suyunu blenderden geçirin. Üzerine nişasta ekleyip, hafif koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, ekleyin. Ilınan karışımı tartın üzerine yayın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Baharın en güzeli çilek
BİSKÜVİLİ ÇİLEKLİ RULO PASTA(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet büyük boy çilek
200 gram sade bisküvi
200 gram kakaolu bisküvi
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Muhallebi için: 1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için: 1 su bardağı file antepfıstığı
Hazırlanışı:
Sade bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kakaolu bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp, 10 dakika dinlendirin. Muhallebi için soğuk süt, yumurta, un ve tozşekeri tencere alıp, karıştırarak pişirin. Vanilyayı katın ve soğumaya bırakın. Hamurların üzerindeki streç filmleri çıkarıp, önce sade hamuru elinizde dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer hamuru da ayrı şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin. Üzerine muhallebiyi yayıp, tek sıra halinde boylamasına çilekleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, file antepfıstığına bulayın. Streç filme sarıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Baharın en güzeli çilek
ÇİLEKLİ,KÖPÜK KREMALI PASTA(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 küçük paket kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Köpük krema için: 500 gram çilek
2 paket krem şanti (1 paket 75 gram)
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket labne peyniri
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Tereyağı, kakao ve un ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ilave edip, koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Kelepçeli kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuması için servis tabağına alıp, dinlendirin. Kekin ortasındaki kabaran bölümü bıçak yardımı ile kesip, daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Bu açıklığa dilimlenmiş çilek yerleştirin. Köpük krema için krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Labne peyniri azar azar ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın. Damla çikolata ilave edip karıştırmaya devam edin. Köpük kremayı çileklerin üzerine, bombeli olacak şekilde yayın. Kenara ayırdığınız kek parçasını ufalayın veüzerine serpiştirin. Bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirip servis yapın.
Baharın en güzeli çilek
ÇİLEKLİ MUHALLEBİ PASTASI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet çilek
500 gram süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
Yarım paket labne peyniri
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Bir buçuk çorba kaşığı su
1 kase çilek marmeladı
Hazırlanışı:
Süt, yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve tozşekeri tencereye alın. Çırpma teli ile karıştırarak koyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, labne peyniri ekleyin. Mikserle 10 dakika karıştırın. Çilekleri, streç filmle kaplanmış kek kalıbının tabanına yerleştirin. Muhallebiyi üzerine boşaltın. Ilındığında buzdolabına koyun. Marmeladı ocağa oturtun. Ayrı bir yerde nişastayı su ile açıp, marmelada ekleyerek karıştırın. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabından aldığınız muhallebinin üzerine yayın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler