Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber
Balık Çorbası Yapılışı
KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Pizza
4 Kişilik
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 adet soğan
100 gram mantar
2 adet domates
100 gram karides
15 adet sardalya
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
1 adet pizza tabanı
50 gram kaşar peyniri
Balık Pizza Yapılışı
TAVAYA tereyağını aktarıp, ince kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirin. Üzerine kıyılmış mantarı ilave ederek, 1-2 dakika kavurun. İnce ince kesilmiş domatesleri ve doğranmış karidesleri katıp, 4-5 dakika domatesler iyice eriyene dek soteleyin. Ardından ayıklanmış ve temizlenmiş, küçük kuşbaşı doğranmış sardalyaları ilave ederek 4-5 dakika kavurun. Son olarak krema, karabiber ve tuzu katıp, 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan indirin. Malzemeyi pizza tabanının üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Pizza tabanını marketten alabileceğiniz gibi, ekmek hamurundan faydalanarak da hazırlayabilirsiniz.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Kapari Soslu Balık Kroket
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg beyaz etli balık (mezgit veya kalkan)
1 su bardağı un
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
tuz
Sos için:
1 su bardağı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kapari
4 adet büyük salatalık turşusu
tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
1-2 dal maydanoz
1 adet domates
2-3 dilim limon
Kapari Soslu Balık Kroket Yapılışı
BalIkları temizleyip fileto çıkartın. Tuzlayıp unladıktan sonra, çırpılmış yumurta akına batırın. Galeta ununa bulayıp kızartın. Sosu hazırlamak için, salatalık turşularını küp doğrayın. Mayonez ve hardalı karıştırıp, sirkeyi ekleyin. Kapari ve salatalık turşularının yarısını mayonezli karışıma ekleyin. Hazırladığınız sosu yayvan bir kaba alarak, üzerine kızarmış balıkları dizin. Domatesin kenarlarını tırtıklı kesin ve içini oyup kapari koyduktan sonra tabağın kenarına yerleştirin. Kalan kapari ve turşuları tabağın kenarına serpin. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Böreği
2 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates suyu
2 adet yufka
Tuz
Sos için:
2 adet rendelenmiş domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı mercanköşk
Tuz
Balık Böreği Yapılışı
Temizlenmiş ve yıkanmış balığı haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Küçük doğradığınız soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun. Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimleyin. Mantarı, domatesi, kuşüzümünü, dolmalık fıstıkları, karabiberi ve domates suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin. Bu harcı bir kenarda bekletin. Yufkaları 8 eşit parçaya ayırın. Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürün. Rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sos için malzemeleri soteleyip, börekle servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Kokoreç
2 Kişilik
Malzemeler
1 adet mürekkep balığı
1 su bardağı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağı
Kimyon
karabiber
kekik
tuz
Balık Kokoreç Yapılışı
Mürekkep balığını bir müddet beyaz şarapta bekletip yumuşatın. Daha sonra haşlayıp, incecik doğrayın. Tereyağını eritip, mürekkep balığını kimyon, karabiber, kekikle kavurun. Tuzunu ayarlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Ezmesi
8 Kişilik
Malzemeler
2 adet küçük boy levrek
1 adet küçük boy mor lahana
Yarım kg ceviz
250 gram mayonez
4 diş dövülmüş sarmısak
3 dilim bayat ekmek içi
Yarım limonun suyu
tuz
Balık Ezmesi Yapılışı
TEMİZLENMİŞ balığın filetosunu çıkarın ve haşlayın. Kepçe ile suyun içinden alın ve elinizle didikleyip, bir kenara koyun. Yapraklarına ayırdığınız lahanayı robottan geçirin ve derin bir kaba alın. İçine robottan geçirdiğiniz ceviz içi ile mayonezi ekleyip, karıştırın. Balık, sarmısak, ufalanmış ekmek içi, limon suyu ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve bekletmeden servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Dolması
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet levrek
5 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gram kurutulmuş domates
Yeteri kadar sıcak ve soğuk su
tuz
Balık Dolması Yapılışı
AYIKLANMIŞ balığın filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı zeytinyağında kavurun ve balığı ekleyin. Kısık ateşte balık pişene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kurutulmuş domatesi sıcak suyun içinde 1 saat bekletin ve daha sonra soğuk suyun içine alın. Birkaç dakika bekletin ve sudan çıkarıp, kurulayın. 1 adet domatesin içine balık koyun ve kürdanla tutturun. Domates ve balık bitene kadar işleme devam edin. Soğuk olarak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Lif
5 Kişilik
Malzemeler
1 kg kırlangıç
100 gram tereyağı
1 kg ıspanak yaprağı
2 diş sarmısak
100 gram mantar, tuz, karabiber
Domates sos için:
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Balık Lif Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış kırlangıçtan filetolar çıkarın. Hafifçe dövün ve bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin. Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprağı, kıyılmış sarmısak, zarı soyulup ince doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice kavurun ve her bir filetonun içine bu harcı paylaştırın. Daha sonra filetoları rulo yapın ve güvecin içine yerleştirin. Domates sos için, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Balığın üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Kebap
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet 500 gramlık levrek
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dal taze kıyılmış soğan
8-10 dal kıyılmış maydanoz
2 adet soğan
Tuz, kekik, kimyon
Üzerine:
2 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Balık Kebap Yapılışı
BALIĞIN filetosunu çıkarın ve çok ince kıyın. İçine kabuğu alınmış ekmek içi, kaşar peyniri, taze soğan, maydanoz, tuz, kekik ve kimyon katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Her birini elinizi suyla ıslatarak, çöp şişlere geçirin ve incelterek kebap şekli verin. Izgara yaptıktan sonra piyazlık doğranmış soğanın üzerine yerleştirin. Soya sosu ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırıp, kebabın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Yağda Balık Fondü
2 Kişilik
Malzemeler
600 gram kılçıkları ayrılmış ve irice doğranmış somon
Fondü kabının 1/3’ü kadar sıvıyağ
1 baş sarmısak
Pane için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
Birer tutam tuz ve karabiber
Yağda Balık Fondü Yapılışı
Tuz ve karabiberi una karıştırın. Yumurtaları çırpın. Kuşbaşı doğradığınız balıkları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son olarak da mısır ununa bulayıp bir tabağa alın. Sarmısağı ikiye bölün. Fondü kabını ovun. Fondüyü boşken yakıp 15 dakika ısıtın. Sıvıyağı ocakta kızdırın. Sıcakken, ısıttığınız fondü kabına boşaltın. Pane yaptığınız balık parçalarını çatalınıza takarak fondünün içine koyup pişirin. Çeşitli soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
Aşçının notu: Balık fondü için lop etli ve kılçıksız balıklar kullanılabilir
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler