Mascarpone Peyniri
Püf noktalarıyla evde mascarpone peyniri nasıl yapılır? Mascarpone peynirinin tarifi nasıldır? İşte detaylarıyla mascarpone peyniri tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kremayı kalın tabanlı bir tencereye boşaltın ve karıştırarak ısıtmaya başlayın. Krema ısındıkça sulanmaya başlayacaktır.
-
2
Eğer bir termometreniz varsa, 85 derece ısıya ulaştığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Eğer yoksa, kaynamaya başlamadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
-
3
10 dakika kadar sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Daha sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örterek oda ısısına gelene kadar bekleyin.
-
4
Oda ısısına gelen mascarpone peynirini, iki kat yaptığınız tülbentle süzün. Ardından üzerini kapatıp buzdolabına alın.
-
5
Mascarpone peynirini buzdolabında yaklaşık 12 saat tamamen süzülene kadar bekletin. Koyu kıvamlı krema halini aldığında hazır demektir.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri