Mascarpone Peyniri

Püf noktalarıyla evde mascarpone peyniri nasıl yapılır? Mascarpone peynirinin tarifi nasıldır? İşte detaylarıyla mascarpone peyniri tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kremayı kalın tabanlı bir tencereye boşaltın ve karıştırarak ısıtmaya başlayın. Krema ısındıkça sulanmaya başlayacaktır.

  • 2

    Eğer bir termometreniz varsa, 85 derece ısıya ulaştığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Eğer yoksa, kaynamaya başlamadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

  • 3

    10 dakika kadar sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Daha sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örterek oda ısısına gelene kadar bekleyin.

  • 4

    Oda ısısına gelen mascarpone peynirini, iki kat yaptığınız tülbentle süzün. Ardından üzerini kapatıp buzdolabına alın.

  • 5

    Mascarpone peynirini buzdolabında yaklaşık 12 saat tamamen süzülene kadar bekletin. Koyu kıvamlı krema halini aldığında hazır demektir.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...