Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi

Balık Çorbası  
4 Kişilik  

Malzemeler

500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber

Balık Çorbası Yapılışı

KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...