Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Balık Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber
Balık Çorbası Yapılışı
KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Balık Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kalkan
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
1’er adet havuç ve kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 adet orta boy patates
4 adet mantar
Tuz, karabiber
Balık Çorbası Yapılışı
KALKANI temizledikten sonra dilimleyin ve kılçığını çıkarıp, derisini alın. 3 su bardağı suda haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Kıyılmış biber ve küp doğranmış havucu tereyağında soteleyin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, kıyılmış sarmısak, küp doğranmış patatesi ve mantarı da ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika sotelemeye devam edin. Kalan 5 su bardak suyu ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kaynattıktan sonra balığı ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Balığı Aynı Şekilde Pişirmekten Sıkılanlara 10 Farklı Nefis Balık Tarifi
Yağda Balık Fondü
2 Kişilik
Malzemeler
600 gram kılçıkları ayrılmış ve irice doğranmış somon
Fondü kabının 1/3’ü kadar sıvıyağ
1 baş sarmısak
Pane için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
Birer tutam tuz ve karabiber
Yağda Balık Fondü Yapılışı
Tuz ve karabiberi una karıştırın. Yumurtaları çırpın. Kuşbaşı doğradığınız balıkları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, en son olarak da mısır ununa bulayıp bir tabağa alın. Sarmısağı ikiye bölün. Fondü kabını ovun. Fondüyü boşken yakıp 15 dakika ısıtın. Sıvıyağı ocakta kızdırın. Sıcakken, ısıttığınız fondü kabına boşaltın. Pane yaptığınız balık parçalarını çatalınıza takarak fondünün içine koyup pişirin. Çeşitli soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
Aşçının notu: Balık fondü için lop etli ve kılçıksız balıklar kullanılabilir
TARİF DETAY