Bir çikolata rüyası
MİNİK KARE PASTALAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
Keki için:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
8-10 adet çilek
Hazırlanışı:
Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün. Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremayı, kekin 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin. Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, pastalara sürdüğünüz kremanın üstüne dökün. Bir paket krem şantiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulaşana kadar çırpın. Pastaları hazırladığınız krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar