Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Çilekli Köpük Kremalı Pasta
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 küçük paket kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Köpük krema için:
500 gram çilek
2 paket krem şanti (1 paket 75 gram)
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket labne peyniri
Çilekli Köpük Kremalı Pasta Yapılışı
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Tereyağı, kakao ve un ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ilave edip, koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Kelepçeli kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuması için servis tabağına alıp, dinlendirin. Kekin ortasındaki kabaran bölümü bıçak yardımı ile kesip, daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Bu açıklığa dilimlenmiş çilek yerleştirin. Köpük krema için krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Labne peyniri azar azar ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın. Damla çikolata ilave edip karıştırmaya devam edin. Köpük kremayı çileklerin üzerine, bombeli olacak şekilde yayın. Kenara ayırdığınız kek parçasını ufalayın veüzerine serpiştirin. Bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirip servis yapın.
Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Frambuazlı Ve Çikolatalı Pasta
Malzemeler
2 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı kakao
3 çorba kaşığı un
Pasta kremasına ek:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
250 gram bitter çikolata
100 gram frambuaz reçeli
2 yaprak jelatin
Frambuazlı Ve Çikolatalı Pasta Yapılışı
Toz krem şantiyi sütle mikserleyin. Pasta kremasını ocaktan alıp kırılmış çikolata parçaları, frambuaz reçeli ve önceden soğuk suda yumuşatılmış jelatinleri ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip karıştırın. Kek için yumurta aklarını mikserle iyice çırparak beze kıvamına getirin. Yumurta sarısı ve tozşekeri ayrı bir kapta çırparak kabartın. ‹çine yavaş yavaş un ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta aklarını bu karışıma ekleyip yedirin. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıplarına paylaştırın. 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Soğuyan pasta kremasını keklerin arasına sürün. Pastaların üzerini pembe gıda boyası eklenmiş marzipan ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Çilekli Pasta
Malzemeler
Hamur için:
3 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı sıcak su
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
3/4 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı çilek
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Üzerine:
25-30 adet çilek
Çilekli Pasta Yapılışı
Hamur için margarini eritip soğutun. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine sıcak su, tozşeker ve vanilyayı ekleyip mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğuyan margarini yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ile katı bir köpük olana dek mikserle çırpın ve diğer karışıma ilave edin. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbının içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarın. Soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Ayıklanıp yıkanmış çileği robotta püre haline getirin. Pürenin yarısını kekin alt kısmına sürün. Krema için toz krem şantiyi soğuk sütle yüksek devirli mikserle çırpın. Kremanın yarısını pürenin üzerine sürün. Kekin diğer yarısı ile kremanın üzerine kapatın. Üzerine, kalan çilek püresini sürün. Kalan krema ile pastanın tamamını kaplayın. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin. Çileklerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Çikolatalı Rulo Pasta
Malzemeler
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için:
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Çikolatalı Rulo Pasta Yapılışı
Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. İçine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için, ateşe dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpın, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin. Erimiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun (bunun için kış koşullarından yararlanabilir, varsa balkonda bir süre bekletebilirsiniz, çünkü oda sıcaklığında çikolatayı dondurmak zor olabilir). Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri dizin ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Tekrar dolaba koyup 20 dakika dondurun. Servis yapın.
Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Dondurmalı Mozaik Pasta
Malzemeler
1 kutu kaymaklı dondurma
250 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı süt
1 paket kakao (25 gram)
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
400 gram pötibör bisküvi
Üzeri için:
File antepfıstığı
Dondurmalı Mozaik Pasta Yapılışı
Margarini eritip, tozşeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın. Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Botan kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin. İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antepfıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
Birbirinden lezzetli pasta tarifleri
Meyveli Yoğurtlu Soğuk Pasta
Malzemeler
1 su bardağı şeftali-kayısılı yoğurt
2 paket krem şanti
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
1 paket (400 gramlık) bebe bisküvisi
Üzerine:
1 kutu (125 gramlık) orman meyveli yoğurt
Süslemek için:
Frenk üzümü
Böğürtlen
Yaban mersini
Nane yaprağı
Meyveli Yoğurtlu Soğuk Pasta Yapılışı
Derin bir kasede krem şanti ile sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. şeftali-kayısılıyYoğurt ilave edin ve tekrar çırpın. Daha sonra iri parçalanmış bebe bisküvisini ekleyin ve karıştırın. Karışımı orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbına boşaltın. Katılaşana kadar derin dondurucuda bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine orman meyveli yoğurt yayın. Meyve ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler