Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Pilavı
6 Kişilik
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan l 2 adet pırasa
2 diş ince kıyılmış sarmısak
5-6 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş şalgam
3 adet ince kıyılmış taze soğan
200 gram ince kıyılmış ıspanak
3 adet çubuk tarçın
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Kış Pilavı Yapılışı
Piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış pırasa, sarmısak ve bademi tereyağında kavurun. Daha sonra havuç, şalgam, taze soğan, ıspanak ve çubuk tarçını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamış tavuk suyu, bulgur, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve pilavı demlenmeye bırakın. 10-15 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Safranlı Baharatlı Kış Salebi
6 Kişilik
Malzemeler
Bir tutam safran
1 litre süt
2 tatlı kaşığı nişasta
2’şer çorba kaşığı bal ve tozşeker
1 tatlı kaşığı toz salep
Yarım paket vanilya
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 adet küçük boy zencefil
1 adet küçük boy zerdeçal
1 çay bardağı su
Safranlı Baharatlı Kış Salebi Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp, içine nişasta, bal, tozşeker, salep ve vanilya katın. Karıştırarak kaynatın ve bir kenara alın. Tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçalı 1 su bardağı kaynamış suyun içinde 5
dakika bekletin. Daha sonra sütün içine katın ve karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Böreği
8 Kişilik
Malzemeler
4 adet yufka
300 gram kıyma
Yarım kg pırasa
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış siyah zeytin
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı reyhan
10 dal ince kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
250 gram ince kıyılmış mantar
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yufkaların arasına sürmek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kış Böreği Yapılışı
Kıyma ve ince kıyılmış pırasayı zeytinyağında pırasa yumuşayana kadar pişirin. Siyah zeytin, rendelenmiş muskat, ince kıyılmış kırmızı biber, reyhan, dereotu, ceviz, mantar, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. En son çırpılmış yumurtayı ilave edip bütün malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan birini fırın tepsisine yayın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü bir kasede çırpın. Yufkanın üzerine 2 çorba kaşığı bu karışımdan sürün. 2'inci yufkayı yayın ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Orta kısmına hazırladığınız iç harcı yayın ve üzerine 3'üncü yufkayı yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. 4'üncü yufkayı da yaydıktan sonra kalan harcı üzerine boşaltın. Böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Tütsülenmiş Peynirli Kış Salatası
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket dört mevsim yeşilliği
1 su bardağı küp doğranmış tütsülenmiş peynir
Yarım su bardağı ince kıyılmış örgü peyniri
15 adet tuzsuz badem
10 parça yarım ceviz
5-6 adet kuru kayısı
10 adet kiraz domates
Sosu için:
1 adet avokado
Yarım limonun suyu
1 su bardağı krema
Tuz
Tütsülenmiş Peynirli Kış Salatası Yapılışı
DÖRT mevsim yeşilliklerini yıkayıp süzdükten sonra salata tabağına alın. Üzerine tütsülenmiş peynir, örgü peyniri, badem, ceviz, doğranmış kayısı ve dörde bölünmüş kiraz domates yerleştirin. Sosu hazırlamak için avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkırın. İçini kaşıkla çıkarıp bir kaba alın. Üzerine limon suyu ekleyin ve ezin. Üzerine krema ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Türlüsü
4 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı kurutulmuş
taze fasulye
5 adet kurutulmuş patlıcan
5 adet kurutulmuş biber
5 adet kurutulmuş domates
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Kış Türlüsü Yapılışı
FASULYE, patlıcan, biber ve domatesi ayrı ayrı, yumuşayana dek haşlayıp süzün. Bu arada tencereye küp doğranmış soğanları ekleyin. Margarin ve salça ile etleri ilave edin. Etler yumuşayana dek kavurun. Gerekirse su ilave edin. Daha sonra haşlanıp süzülmüş sebzeleri ilave edin ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. 10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Turşu ile birlikte servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Ballı Kış Çayı
2 Kişilik
Malzemeler
Bir tutam kuru papatya
Bir tutam hatmi çiçeği
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı çörekotu
İncecik bir dal çubuk tarçın
1 çorba kaşığı kuşburnu
5-6 adet kakule
Ballı Kış Çayı Yapılışı
TÜM malzemeleri demliğine koyun. Alt haznede suyu kaynatın. Çayın üzerine kaynar suyu ekleyip, birkaç dakika bekletin ve sıcak servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Yemeği
4 Kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
2 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 yaprak kara lahana
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
Kış Yemeği Yapılışı
BÜTÜN sebzeleri temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında önce soğanı 1 dakika kavurun. Ardından havucu ve kerevizi ilave edip 1-2 dakika kavurun. Doğranmış pırasayı ve kara lahanayı da ekleyip karıştırın. Üzerine, sebzeleri 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su katın. Sebzeleri, 15-20 dakika pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Ezilmiş sarmısak, limon suyu ve naneyi bir kapta iyice karıştırın. Pişen yemeği ocaktan alıp üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler