Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Pilavı
6 Kişilik
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan l 2 adet pırasa
2 diş ince kıyılmış sarmısak
5-6 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş şalgam
3 adet ince kıyılmış taze soğan
200 gram ince kıyılmış ıspanak
3 adet çubuk tarçın
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Kış Pilavı Yapılışı
Piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış pırasa, sarmısak ve bademi tereyağında kavurun. Daha sonra havuç, şalgam, taze soğan, ıspanak ve çubuk tarçını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamış tavuk suyu, bulgur, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve pilavı demlenmeye bırakın. 10-15 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis kış yemekleri
Kış Yemeği
4 Kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
2 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 yaprak kara lahana
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
Kış Yemeği Yapılışı
BÜTÜN sebzeleri temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında önce soğanı 1 dakika kavurun. Ardından havucu ve kerevizi ilave edip 1-2 dakika kavurun. Doğranmış pırasayı ve kara lahanayı da ekleyip karıştırın. Üzerine, sebzeleri 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su katın. Sebzeleri, 15-20 dakika pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Ezilmiş sarmısak, limon suyu ve naneyi bir kapta iyice karıştırın. Pişen yemeği ocaktan alıp üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler