Bu köfte tariflerine bayılacaksınız
Yufkalı Köfte Mısır Püresi ile
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet yufka
1 kg köftelik kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarmısak
3 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Mısır püresi için:
1 kg konserve mısır
1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yufkalı Köfte Mısır Püresi ile Yapılışı
KÖFTE için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antepfıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.
Bu köfte tariflerine bayılacaksınız
Abdigör Köftesi
Malzemeler
1 kg dana bonfile siyah et
Yeteri kadar su
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
1 adet etsuyu tableti
Abdigör Köftesi Yapılışı
BONFİLE eti tahta tokmakla 15 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete, tuz ekleyip, 15 dakika daha dövün. Bu işlemin ardından bir buçuk su bardağı suyu ete karıştırarak yedirin. Macun kıvamına gelen ete ince kıyılmış kuru soğan, karabiber, kırmızı tozbiber, yumurta ve unu ekleyerek yoğurun. Diğer taraftan geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. tuzu ekleyin. Hazırladığınız etli harçtan yumurta büyüklüğünde etler alıp, su yardımıyla şekil verin ve suya atın (kaynamaya yakın 1 adet etsuyu tableti ekleyin). Tencerenin kapağını yarım kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin. Köfteler piştikten sonra oluşan et suyunu süzün. Haşlanmış köfteleri tereyağında kavurun. Pilav, domates sosu ve sebze garnitürleriyle servis yapın.
TARİF DETAYBu köfte tariflerine bayılacaksınız
Yufkalı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
2 dilim ekmek
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 adet yufka
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Bulamak için: 2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yufkalı Köfte Yapılışı
Köfte içi hazırlamak için kıyma, ekmek içi, 1 adet yumurta, tuz, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp, iyice yoğurun. Yufkayı düz bir zemine serin. Kalan yumurtayı çırparak yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yarım daire olacak şekilde kapatın. Köfte harcını katlanmış yufkanın yarısını kaplayacak şekilde yayın. Boş olan taraf ile köftenin üzerini kapatın. Kare şeklinde dilimleyin. Kızartmak için yumurtaları çırpın. Yufkalı köfteleri yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.
TARİF DETAYBu köfte tariflerine bayılacaksınız
Armut Köfteler
6 Kişilik
Malzemeler
4 adet küçük boy patlıcan
500 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı süt
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, toz zencefil
ve kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sarmısak
Tuz, taze reyhan
Armut Köfteler Yapılışı
PATLICANLARIN kabuklarını soyun. Bütün olarak sıvıyağda kızartın. Kıymayı, sütle ıslatılmış ekmek içlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, sarmısağı, tuz, karabiber, toz zencefil ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurun. Kızarttığınız patlıcanların çevresini hazırladığınız kıymalı karışımla kaplayın. Sıvıyağda kızartarak fırın tepsisine alın.
Sosu hazırlamak için salçaları, suyu, tereyağını, rendelenmiş sarmısağı, ince kıyılmış reyhanı ve tuzu bir taşım kaynatın. Sosu, fırın tepsisindeki armut köftelerin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Bu köfte tariflerine bayılacaksınız
Peynirli Izgara Köfte
3 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı ufalanmış peynir
500 gram kıyma
1 adet yumurta
Yarımşar demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
1 su bardağı galeta unu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Peynirli Izgara Köfte Yapılışı
DERİN bir kapta kıyma, yumurta, maydanoz, dereotu, galeta unu, kıyılmış soğan, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde bezelerkoparıp, elinizde yuvarlayın. 50 EVDE YAPIN! Ortalarına peynir koyup, yuvarlayarak kapatın. Izgarada pişirip, sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Peynirli ızgaraköfteyi, pilavla servis yapabilirsiniz.
TARİF DETAY