Meyveli Perde Kebabı

Meyveli Perde Kebabı

Meyvenin her halini severim diyenlerdenseniz bu tarif çok hoşunuza gidecek. Tam mevsiminde meyvelerle hazırlayabileceğiniz, dilerseniz çayın yanına dilerseniz akşam yemeğine servis edebileceğiniz meyveli perde kebabı tarifini mutlaka deneyin.Günün her öğünü çeşitli tarifleriyle öğünlerimizden eksik etmediğimiz şifa deposu meyveler, tatlıdan tuzluya her tarife ayrı bir lezzet katar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için eti tencereye alıp, su ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek pişirin. Tereyağı, kıyılmış kayısı, üzüm, erik, antep fıstığı, kurutulmuş tatlı domates ve badem ekleyip karıştırın.

  • 2

    Ocaktan alıp tuz ve karabiber ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirip, 2-3 mm kalınlığında açın.

  • 3

    Orta boy, ortası delik olmayan ve boylamasına yüksek kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, hamuru kenarlarından dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin.

  • 4

    Harcı içine doldurup, kenarlardan sarkan hamurları ortada birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...