Bu tavsiyelerle hafif ve sağlıklı bir Ramazan geçirin
Bu tavsiyelerle hafif ve sağlıklı bir Ramazan geçirin
Konsantrasyon bozukluğuna karşı badem, ceviz ve fındık
Badem fındık, ceviz gibi vücuda faydalı yağ asitlerinden zengin besinler hem tokluk süresini uzatırken; açlık sebebiyle gün içinde yaşanan konsantrasyon bozukluğu ve dikkat dağınıklığı gibi sorunların da önlenmesine yardımcı olur. Dikkat edilecek nokta bu besinlerin kesinlikle çiğ olarak tüketilmesidir; kavrulmuş ve tuzlanmış olanlardaki faydalı yağ asitleri kayba uğrar.
Bu tavsiyelerle hafif ve sağlıklı bir Ramazan geçirin
Probiyotik tüketimi sindirimi kolaylaştırır
Ayrıca probiotik etkisi yüksek olan besinler bağırsaklardaki faydalı bakterin hem sayısının hem de çeşitliliğinin artmasını sağlayarak sindirimi destekleyici etki yapacaktır. Bu sebeple tarhana, evde mayalanmış yoğurt ve kefir tüketmek çok faydalı olacaktır. Probiyotik etkili bu besinler bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olarak kabızlık, bağırsak enfeksiyonu, gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu etki gösterirler.
Bu tavsiyelerle hafif ve sağlıklı bir Ramazan geçirin
Rezene ve Anason çayıyla mideyi rahatlatın
Ramazan ayı özellikle sindirim sisteminin çok zorlandığı bir dönemdir. Gerek normal zamanlardan daha ağır yemeklerin tüketilmesi ve gerekse de tüketilen miktarların kısa bir zamana sıkıştırılması tüm sistemi zorlamaktadır. Sindirim sistemini rahatlattığı bilinen rezene, anason gibi bitkilerin çayının içilmesini bu sebeple tavsiye etmekteyiz.
Bu tavsiyelerle hafif ve sağlıklı bir Ramazan geçirin
Ramazan sofralarında bunları tüketmeyin:
Tuzlu peynirler Salam Sucuk Sosis Pastırma Zeytin Turşu Salamura besinler Cipsler Tuzlanmış kavrulmuş kuruyemişler Şekerli kompostolar Şekerli ve gazlı içecekler Beyaz undan yapılmış hamurişleri Yağlı ve şerbetli tatlılar Kızartmalar
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler