Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Zayıflamak için tüketilen besinlerin başında yer alan “Kefir” in bilinmeyen özellikleri. Diyetisyen Hacer Özkaya açıkladı..
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Vücudun enerji harcamasını arttırmak için ne yapmalıyız?
Bu sorunu cevabı, iki önemli alışkanlığı hayata dahil etmektir. Bunlardan bir tanesi az ve sık beslenerek vücudu sürekli çalışır halde tutmaktır. İkincisi ise düzenli yapılan egzersizdir. Egzersiz sırasında bir miktar kalori harcanır. Ama asıl hedef düzenli yapılan egzersiz ile vücutta bir ritim yakalayarak vücudun çalışma hızını arttırmaktır. Şu anda elimizde olan bilgilerle sağlıklı bir şekilde metabolizmayı hızlandırmak istiyorsak az ve sık beslenmeliyiz. Haftada 3-4 kez egzersiz yapmalıyız. Yeşil çay gibi besinleri de günde 1-2 fincanı aşmayacak şekilde tüketmeliyiz.
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
- Antibiyotik etkisiyle iltihaplı hastalıkların tedavisine yardımcı olur
- Fazla tuzun ve ödemin atılmasına yardımcı olur
- Bağırsakları temizler, bakteri ve mikropları öldürür
- Sindirime iyi gelir, kabızlığı önler
- Mide ülserinin tedavisinde kullanılır
- Sinüzite iyi gelir
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
- Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır
- Kolesterolü düşürür
- Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini önler
- Kanserli tümörlerin gelişimini durdurur
- İçerdiği A vitamini ile göz sağlığına katkıda bulunur
- Güçlü kemikler ve dişler için önerilir
- Kalp sağlığını korur
- Karaciğere faydalıdır
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Yaşlanmayı geciktiriyor
TARİF DETAY
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Kefir, içinde bulundurduğu maddelerle bakterilerin üremesini engeller. Yine probiyotik içeriği sayesinde bağışıklık sistemini düzenler ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Özellikle grip ve soğuk algınlığının sık görüldüğü kış aylarında çocuklar dahil hepimizin tüketmesinde fayda var. TARİF DETAYÇoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Tokluk hissi veriyorGlisemik indeksi düşük bir besin olduğu için kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Tokluk hissi oluşturur. İyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca B grubu vitaminler, fosfor ve magnezyum da içerir. Bu nedenle özellikle menopoza giren kadınlar için iyi bir mineral kaynağıdır. Mayalanarak elde edildiğinden laktoz intoleransı olan bireyler için iyi bir süt ürünü alternatifidir.
TARİF DETAY