Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Zayıflamak için tüketilen besinlerin başında yer alan “Kefir” in bilinmeyen özellikleri. Diyetisyen Hacer Özkaya açıkladı..
1
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Kefirin Faydaları Nelerdir?
Sindirime yardımcı olan bakteriler (laktobasiller) bakımından zengin olan kefir, sindirim sorunu bulunanlar, kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir. Sütten farkı, hem daha çok probiyotik içermesi hem de laktoz intoleransı bulunanlar tarafından da tüketilebilmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur, mide ülserine neden olan “helikobakter pilori” isimli bakteriyi öldürür ve antibiyotik özelliği vardır. Kefirde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunur. Yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriği ile kemik sağlığını korur ve kemik kaybını önlemeye yardımcıdır.
2
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
- Antibiyotik etkisiyle iltihaplı hastalıkların tedavisine yardımcı olur
- Fazla tuzun ve ödemin atılmasına yardımcı olur
- Bağırsakları temizler, bakteri ve mikropları öldürür
- Sindirime iyi gelir, kabızlığı önler
- Mide ülserinin tedavisinde kullanılır
- Sinüzite iyi gelir
3
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
- Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır
- Kolesterolü düşürür
- Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini önler
- Kanserli tümörlerin gelişimini durdurur
- İçerdiği A vitamini ile göz sağlığına katkıda bulunur
- Güçlü kemikler ve dişler için önerilir
- Kalp sağlığını korur
- Karaciğere faydalıdır
5
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Yaşlanmayı geciktiriyor
Kefir, içinde bulundurduğu maddelerle bakterilerin üremesini engeller. Yine probiyotik içeriği sayesinde bağışıklık sistemini düzenler ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Özellikle grip ve soğuk algınlığının sık görüldüğü kış aylarında çocuklar dahil hepimizin tüketmesinde fayda var.
6
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Kefir, içinde bulundurduğu maddelerle bakterilerin üremesini engeller. Yine probiyotik içeriği sayesinde bağışıklık sistemini düzenler ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Özellikle grip ve soğuk algınlığının sık görüldüğü kış aylarında çocuklar dahil hepimizin tüketmesinde fayda var.
7
13
Çoğunuz ilk kez duyacak! Kefir nedir?
Tokluk hissi veriyorGlisemik indeksi düşük bir besin olduğu için kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Tokluk hissi oluşturur. İyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca B grubu vitaminler, fosfor ve magnezyum da içerir. Bu nedenle özellikle menopoza giren kadınlar için iyi bir mineral kaynağıdır. Mayalanarak elde edildiğinden laktoz intoleransı olan bireyler için iyi bir süt ürünü alternatifidir.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL