Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Deniz Çipurası Tarifi
4 adet çipura
3 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber
1 adet orta boy kırmızı soğan
10 adet konserve mantar
3 adet damla sakızı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 dal taze kişniş
Balıkların filetosunu çıkarın ve iri küpler halinde doğrayın. Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Biberleri, soğanı ve mantarı küp şeklinde doğrayın. Tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Damla sakızı ve balığı ekleyip, karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. En son sıcak su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine kıyılmış kişniş serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Muhallebi Çıkısı Tarifi
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Muhallebi için: 1 litre süt
1 parça fındık büyüklüğünden damla sakızı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı krema
Yufkaları açmak için: Nişasta
Yufkaların aralarına sürmek için: 100 gram tereyağı
Süslemek için:
Renkli akide şekeri
ÖNCELİKLE muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine dövülmüş damla sakızı, tozşeker, un ve mısır nişastasını katın. Ocağa oturtup muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca kremayı ilave edip, karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Diğer taraftan hamur için yoğurma kabına süt, sıvıyağ ve yumurtayı alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin ve 3 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişasta serperek baklava hamuru inceliğinde açın. Yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste koyun. Hamurdan geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına veya fırına dayanıklı yağlanmış küçük cam kaselerin içine yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve içlerine muhallebiyi pay edin. Üzerlerine dövülmüş akide şekeri serpin ve servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Kavala Kurabiyesi Tarifi
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 damla badem esansı
1 su bardağı pudraşekeri
Bir buçuk su bardağı kavrulmuş badem
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine: 1 kahve fincanı pudraşekeri
1 kahve fincanı nişasta
KURABİYE hamuru için derin bir kaba dövülmüş damla sakızı, tereyağı, yumurta, badem esansı ve pudraşekerini alın. Mikserle 5 dakika çırpın. İçine dövülmüş badem ve elenmiş kabartma tozu ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar elenmiş un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken pudraşekeri-nişasta karışımına bulayın ve servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Ponçik Tarifi
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı u 2 çay bardağı süt
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
2 paket (20 gram) instant maya
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine: Bir buçuk su bardağı dondurulmuş vişne
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı file fındık
HAMUR için derin bir cam kaba dövülmüş damla sakızı, süt, yumurta, tozşeker, sıvıyağ, mahlep, tuz ve mayayı alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Bu arada dondurulmuş vişneyi tencereye alın ve tozşeker ilave edin. Koyu marmelat kıvamına gelene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderden geçirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına hazırladığınız vişne marmeladından koyun ve yuvarlak poğaça şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız ponçikleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Soğuk Çorba Tarifi
250 gram aşurelik buğday
10 su bardağı et suyu
2 parça damla sakızı
500 gram süzme yoğurt
6 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz
2-3 dal nane
BUĞDAYI bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, et suyunda haşlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızı ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süzme yoğurdu biraz et suyuyla açıp, çorbaya ekleyin. Nişasta ve yumurta sarısı ilave edip, çırpın. Yeniden ocağa oturtup, 3 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp nane ile servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Tiramisu Tarifi
1 adet hazır kakaolu pandispanya
1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Kreması için:
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 adet yumurta
2-3 parça damla sakızı
1 paket labne peyniri
Öncelikle sıcak su ile neskafeyi ve 2 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyaları kahveyle ıslatın. Krema için, süt, un, tozşeker ve yumurtayı blenderden geçirin. Tencereye alın. Dövülmüş damla sakızını ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra labne peynirini kremaya ekleyip, karıştırarak iyice yedirin. Hazırladığınız kremanın yarısını, servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla da pandispanyanın her tarafını kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra, üzerine süzgeç yardımı ile kakao ve Türk kahvesi serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler