Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Deniz Çipurası Tarifi
4 adet çipura
3 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber
1 adet orta boy kırmızı soğan
10 adet konserve mantar
3 adet damla sakızı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 dal taze kişniş
Balıkların filetosunu çıkarın ve iri küpler halinde doğrayın. Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Biberleri, soğanı ve mantarı küp şeklinde doğrayın. Tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Damla sakızı ve balığı ekleyip, karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. En son sıcak su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine kıyılmış kişniş serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Soğuk Çorba Tarifi
250 gram aşurelik buğday
10 su bardağı et suyu
2 parça damla sakızı
500 gram süzme yoğurt
6 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz
2-3 dal nane
BUĞDAYI bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, et suyunda haşlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızı ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süzme yoğurdu biraz et suyuyla açıp, çorbaya ekleyin. Nişasta ve yumurta sarısı ilave edip, çırpın. Yeniden ocağa oturtup, 3 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp nane ile servis yapın.
Damla sakızlı nefis tarifler
Damla Sakızlı Tiramisu Tarifi
1 adet hazır kakaolu pandispanya
1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Kreması için:
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 adet yumurta
2-3 parça damla sakızı
1 paket labne peyniri
Öncelikle sıcak su ile neskafeyi ve 2 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyaları kahveyle ıslatın. Krema için, süt, un, tozşeker ve yumurtayı blenderden geçirin. Tencereye alın. Dövülmüş damla sakızını ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra labne peynirini kremaya ekleyip, karıştırarak iyice yedirin. Hazırladığınız kremanın yarısını, servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla da pandispanyanın her tarafını kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra, üzerine süzgeç yardımı ile kakao ve Türk kahvesi serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler