Ekmek arası lezzet
Evde,okulda,işyerinde... Hem pratik hem besleyici sandviçler...
PİZZA SANDVİÇ
Malzemeler:
1 adet pita ekmeği
1 tatlı kaşğ tereyağ
2 adet domates
6 dilim sucuk
2 dilim pastrma
2 dilim örgü peyniri
2 adet siyah zeytin
2 dilim kırmz biber
Kekik, Pulbiber
Hazırlanışı:
Pita ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Üzerlerine tereyağ sürün. Domatesleri rendeleyip, ekmeğin üzerine yayın. Kekik ve pulbiberi serpin. Pastırma, sucuk, örgü peyniri, zeytin ve kırmızı biberi ekmeklerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika tutup, mısır taneleri ve maydanozla süsleyin.
Ekmek arası lezzet
SOSİSLİ SANDVİÇ
Malzemeler:
1 adet uzun sandviç ekmeği
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal tohumu
1 adet sosis
2 çorba kaşığı ketçap
2 dilim tost ekmeği
1 adet siyah zeytin
2 çorba kaşığı sürülebilir beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
1 dilim salam
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Hazırlanışı:
Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün. Sosisi 2 dakika kaynatıp, sosun üzerine yerleştirin ve ketçap dökün. Diğer ekmeği üstüne kapatın. Kedi figürü için tost ekmeklerinin kenarlarını kesip alın. Birine, bıçakla keserek kedi şekli verin ve üzerine beyaz peynir sürün. Gözleri için kaşar peynirinden yuvarlak kesip, üzerlerine zeytin ezmesi sürün. Kulak kısımlarını salamdan kesin ve peynir sürüp yerleştirin. Patileri için, diğer ekmekten 2 yuvarlak kesin ve üzerlerine beyaz peynir sürün. Zeytini incecik kıyın ve patilerin üzerine tırnak şeklinde iliştirin. Sosisli sandviçle servis yapın.
TARİF DETAYEkmek arası lezzet
MANTARLI VE TAVUKLU SANDVİÇ
Malzemeler:
4 adet orta boy sandviç ekmeği
150 gram kuşbaşı tavuk eti
8 adet mantar
2 dal dereotu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet közlenmiş biber
1 çorba kaşığı hardal
4 adet kıvırcık marul yaprağı
8 adet biberli zeytin
Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kekik
Hazırlanışı:
Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine tavuğu ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurup, doğranmış mantarı katın ve birlikte soteleyin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip ocaktan alın. İçine iri parçalara bölünmüş dereotunu katın. Fazla suyunu süzün. Közlenmiş biberi uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Sandviç ekmeklerini tamamen ayırmadan, enlemesine ikiye bölün. Her iki yüzüne de hardal sürün. İçlerine birer adet kıvırcık marul yaprağı yerleştirin. Üzerine kırmızı biber koyun. Tavuklu karışımı ekmeklere paylaştırın. Dilimlenmiş biberli zeytin ilave edin.
TARİF DETAYEkmek arası lezzet
SUCUKLU VE BEYAZ PEYNİRLİ SANDVİÇ
Malzemeler:
8 dilim tam buğday ekmeği(yuvarlak ekmekten kesilmiş)
4 adet parmak sucuk
150 gram beyaz peynir
6 dal kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı kapari
Karabiber, Pulbiber
Hazırlanışı:
Beyaz peyniri küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine yapraklarına ayrılmış kekik, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Kiraz domatesleri dörde bölün. Sucuğu verev doğrayıp, yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte, yağ eklemeden önlü arkalı kızartın. 4 dilim ekmeğin üzerine sucukları paylaştırın. Üzerine peyniri ilave edin. Kiraz domates ve kapari koyun. Diğer ekmek dilimlerini koyup servis yapın.
TARİF DETAYEkmek arası lezzet
KÖFTELİ SANDVİÇ
Malzemeler:
4 adet orta boy susamlı sandviç ekmeği
2 çorba kaşığı krem peynir
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ılık su
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
5 çorba kaşığı rendelenmiş
Çerkes peyniri
4 dal kekik
Yeteri kadar sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine küçük boy soğanı rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, ılık su, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan yuvarlak ve çok kalın olmayan köfteler hazırlayın. Az sıvıyağn koyduğunuz tavada önlü arkalı pişirin. Domates ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Sandviç ekmeklerini tamamen ikiye ayırmadan, enlemesine ikiye kesin. Her iki yüzüne de krem peynir sürün. Domates ve halka soğan dilimlerini yerleştirin. Üzerine köfteleri, rendelenmiş Çerkes peynirini ve kekiği koyup servis yapın.
TARİF DETAY