Ekmek hamuruyla kolay tarifler
Temel malzemesini un, su ve mayanın oluşturduğu ekmek hamuruyla sayısız lezzet yaratabilirsiniz. Gülşen Yılmaz, hem ekmek hamurunun tarifini anlattı hem de pratik tarifler verdi...
Temel malzemesini un, su ve mayanın oluşturduğu ekmek hamuruyla sayısız lezzet yaratabilirsiniz. Gülşen Yılmaz, hem ekmek hamurunun tarifini anlattı hem de pratik tarifler verdi...
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
RENKLİ MEKİKLER
2 adet hazır ekmek hamuru, 250 gram lor peyniri, 3 çorba kaşığı toz şeker, hindistancevizi, antep fıstığı
2 adet hazır ekmek hamurundan elma büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Ayrı bir yerde 250 gram lor peynirini 3 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurların ortasına 1 çorba kaşığı lor peyniri yerleştirin. Hamurların iki kenarından kürdan geçirip mekik şekli verin. Lor peynirinin bir tarafına hindistancevizi, diğer tarafına antepfıstığı serpip servis yapın.
TARİF DETAY