En leziz 9 sütlaç tarifi
Fırın Sütlaç Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağından biraz eksik tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
PİRİNCİ ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp suyunu ekleyin ve haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp tozşekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Sütlaç Tarifi (4 kişilik 315 Kcal)
5 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
Üzerine: Nar, nane yaprağı
PİRİNCİ yıkadıktan sonra tencereye alın ve suyu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğuk süt ve pirinç ununu katın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra tozşekeri ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltıp, üzerini nar taneleri ve nane yaprağı ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.