En lezzetli 10 Börek tarifi

İç Baklalı Krep Börek Tarifi

 

8 Kişilik

 

Malzemeler

 

Krep için: 

3 adet yumurta 

Bir buçuk su bardağı süt 

Bir buçuk su bardağı un 

Yeteri kadar tuz 

İç harç için: 

150 gram taze iç bakla 

1 adet jülyen doğranmış havuç 

3 çorba kaşığı sıvıyağ 

1 adet jülyen doğranmış kabak 

Yarım çay kaşığı karabiber 

Yeteri kadar tuz 

Pane için: 

2 adet yumurta 

1 su bardağı galeta unu 

Kızartmak için: 

Sıvıyağ 

 

İç Baklalı Krep Börek Yapılışı

 

KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.

 

İç Baklalı Krep Börek Tarifi

 

8 Kişilik

 

Malzemeler

 

Krep için: 

3 adet yumurta 

Bir buçuk su bardağı süt 

Bir buçuk su bardağı un 

Yeteri kadar tuz 

İç harç için: 

150 gram taze iç bakla 

1 adet jülyen doğranmış havuç 

3 çorba kaşığı sıvıyağ 

1 adet jülyen doğranmış kabak 

Yarım çay kaşığı karabiber 

Yeteri kadar tuz 

Pane için: 

2 adet yumurta 

1 su bardağı galeta unu 

Kızartmak için: 

Sıvıyağ 

 

İç Baklalı Krep Börek Yapılışı

 

KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.