En lezzetli 10 Börek tarifi
İç Baklalı Krep Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
Krep için:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Yeteri kadar tuz
İç harç için:
150 gram taze iç bakla
1 adet jülyen doğranmış havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet jülyen doğranmış kabak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Pane için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İç Baklalı Krep Börek Yapılışı
KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.
İç Baklalı Krep Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
Krep için:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Yeteri kadar tuz
İç harç için:
150 gram taze iç bakla
1 adet jülyen doğranmış havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet jülyen doğranmış kabak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Pane için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İç Baklalı Krep Börek Yapılışı
KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Karnıyarık Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
3 adet yufka
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı galeta unu
Harç için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
6-7 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Karnıyarık Börek Yapılışı
1 KÜP doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıyma ekleyip, suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Ocaktan alıp, tuzunu ayarlayın. Ceviz, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
2 Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve suyu karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Üçgen olacak şekilde 12 eşit parçaya bölün. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yufka parçalarının geniş taraflarına harç yerleştirip, kenarlarını toparlamadan rulo şeklinde sarın. Üzerlerine kalan zeytinyağlı su karışımını sürün. Galeta ununa bulayıp, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bıçak yardımıyla ortalarına enlemesine çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
İçli Börek Tarifi
8 Adet
Malzemeler
1 adet yufka
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
İç malzeme için:
100 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı ince bulgur
3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İçli Börek Yapılışı
1 İÇ malzeme için, sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin ve birlikte soteleyin. Bulguru katıp, tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte bulgur yumuşayana dek bekletin. Ocaktan alıp, ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
2 1 su bardağı sıcak suyun içine tereyağını katıp, eritin. Düz bir zemine serdiğiniz yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. Yufkayı önce + şeklinde dörde bölün. Daha sonra her parçayı bir kez daha bölerek 8 parça elde edin. Her parçanın geniş kısmına biraz kıymalı harç koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Katmerli Börek Tarifi
24 Adet
Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 çorba kaşığı sirke
Yeterince ılık su
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
Hamurların arasına sürmek için:
125 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme için:
350 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz
Pulbiber
Katmerli Börek Yapılışı
1 ÖNCELİKLE hamur için unu yoğurma kabına eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
2 İç malzeme için tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Piyazlık doğranmış soğanı katın ve hafif pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin ve 2-3 dakika çevirin. Kıyılmış taze soğan ve cevizi ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber kattıktan sonra soğumaya bırakın. 3 Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamurdan da 6 adet beze elde edin (toplam 18 adet beze olacak). Her bezeyi un yardımıyla neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet bezenin arasına tereyağı ve sıvıyağ karışımından sürüp üst üste koyun. Oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde tek bir hamur olacak şekilde açın. Kalan 12 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 3 adet yem tabağı büyüklüğünde hamur elde edin. Hamurları streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Merdane yardımıyla her bir hamuru ince olacak biçimde servis tabağı büyüklüğünde açın. Hamuru önce boylamasına sonra enlemesine kesin ve toplam 4 adet parça elde edin. Her bir parçayı da ikiye kesip, toplam 8 adet üçgen parça elde edin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve iç harcı üçgenlerin geniş kısmına gelecek biçimde paylaştırın. Daha sonra üçgen parçaları sigara böreği şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine kalan tereyağlı karışımı gezdirin. Böreklerin üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Cincile Böreği Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
5 adet yufka
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
İçi için:
1 çay bardağı sıvıyağ
400 gram kuşbaşı kuzu eti
250 gram mantar
3 adet iri boy soğan
Tuz,
karabiber
Cincile Böreği Yapılışı
Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Renkli Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet havuç
750 gram ıspanak(sadece yaprakları)
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Renkli Börek Yapılışı
Havuçları rendeleyip yağda soteleyin. Bir başka tavada, küçük doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Ispanağı yapraklarını ayırıp tuzla ovalayın ve suyunu sıkın. Bir yufkayı düz bir zemine serip, havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Kıymayı serpiştirin. Onun da üzerine üçüncü yufkayı serip, ıspanak yapraklarını yayın. Yufkaları rulo biçiminde sarıp, ortadan ikiye kesin (tepsiye sığması için). Kenar kısımlarını kesip, dilimleyin. Yoğurt ve yumurtaları çırpıp, üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Karidesli Börek Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet yufka
250 gram haşlanmış karides
3 adet kırmızı biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Karidesli Börek Yapılışı
Yufkayı ikiye katlayın. Dört eşit parça kesin. Bu arada kırmızı biberleri ince halkalar halinde doğrayın. Düz bir zeminde, kestiğiniz yufkaların içine, haşlanmış karidesleri ve kırmızı biberleri koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sigara böreğinden daha kalın arın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Patlıcanlı Havuz Böreği Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
200 gram köftelik kıyma
Yarım bayat ekmek
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un,
tuz
Harcı için:
2 adet patlıcan
200 gram tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
Maydanoz
Tuz,
karabiber,
toz kırmızıbiber,
kimyon
Patlıcanlı Havuz Böreği Yapılışı
BAYAT ekmeği ıslatıp, kabuğu ile beraber iyice suyunu sıkın ve bir kaba alın. Biraz tuz ekleyerek köfte gibi yoğurun. Ardından 1 kaşık sıvıyağ ve azar azar un ilave edin. Yumuşak ve özlü bir hamur olunca, üzerini bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta, teflon bir tavaya patlıcanları koyup ağzını kapatın ve arada bir çevirerek pişirin. Pişen patlıcanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Soğuyunca içine tuz, 1 adet yumurta, karabiber ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Kıymayı, teflon tavada, kısa bir süre kavurun. Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber ilave edip karıştırın ve onu da kenara alın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını, elinizle pili pili yaparak havuz şekline getirin. Ortalarına patlıcanlı içten koyun. Kıymadan minik köfteler yapıp patlıcanın üzerine 8'er tane yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, kenarları kızarıncaya kadar fırında pişirin. Böreklerin üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Domates Soslu Kıymalı Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
200 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz,
karabiber
Domates Soslu Kıymalı Börek Yapılışı
SOĞANI soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. 1 Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. 2 İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. 3 Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. 4 Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Tavuk ve Mantarlı Börek Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
8 adet milföy
50 gram tereyağı
8 adet ince dilimlenmiş jambon
4 adet ince kıyılmış taze soğan
100 gram dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı un
3/4 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı haşlanmış ve küplere bölünmüş tavuk göğsü
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet hafif çırpılmış ve 1 çay kaşığı suyla karıştırılmış yumurta sarısı
Tavuk ve Mantarlı Börek Yapılışı
Tereyağını tavada eritin. Soğan ve jambonu 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyin. 3 dakika daha pişirip, unu ekleyin. 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sütü ilave edin ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 1 dakika kısık ateşte kaynatıp, ateşten alın. Mantar karışımına krema, tavuk ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tekini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde tavuk karışımından tepeleme koyun. Yumurta sarısını milföy hamurunun 2 cm boşluk kalan kenarlarına sürün. Diğer milföy hamurunun üzerine, kesmeyecek şekilde bıçakla ortasından dışına doğru hafif meyilli çizgiler çizin ve kapak olarak diğerinin üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Hamurun kenarına süsleme amaçlı olarak, bıçağın tersi ile 1 cm'lik çizikler atıp, üstü kapalı olarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamurun üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, ortasına buharın çıkabilmesi için küçük bir delik açın. 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
TARİF DETAY