En lezzetli serinlik: Dondurma
Çilekli Dondurma Tarifi (6 kişilik)
400 gram çilek
Yarım kg yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Süslemek için: Nane
YOĞURTLA tozşekeri derin bir kaba alın ve 3 dakika iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha kırpmaya devam edin. Çilekleri yıkayıp, ayıklayın. 1 su bardağı çileği kenara ayırın. Kalanları robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Derin bir cam kaba koyup, derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Daha sonra dondurma kaşığı yardımı ile toplar çıkarıp kup veya servis tabaklarına koyun. Ayırdığınız çilek ve nane ile süsleyip, servis yapın.
En lezzetli serinlik: Dondurma
Tahinli Dondurma Tarifi (4 kişilik)
400 gram vanilyalı dondurma
Yarım su bardağı tahin
4 adet kağıt helva
1 çorba kaşığı susam
4 çorba kaşığı pekmez
Dondurmayı biraz yumuşatıp üzerine tahini ekleyin. İyice karıştırıp yeniden dondurun. Kağıt helvaları servis tabağına alıp, üstlerine dilimlediğiniz dondurmayı yerleştirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavrulmuş susamları dondurmaların üstüne serpin. Pekmez gezdirerek servis yapın.
En lezzetli serinlik: Dondurma
Limonlu Dondurma Tarifi (6 kişilik)
1 litre süt
250 gram tozşeker
Bir buçuk su bardağı limon suyu
10 gram salep
Nane yaprağı
Rendelenmiş limon kabuğu
Süt ve şekerin yarısını karıştırıp, ocakta yavaş yavaş kaynatın. Başka bir kapta şekerin diğer yarısı ve salebi karıştırıp, kaynayan karışıma ilave edin. İyice kaynayan karışımı soğumaya bırakın (el yakmayacak kadar soğutulmalıdır). Soğutulan karışıma limon suyunu ekleyin (tercihe göre limon suyunu azaltıp artırabilirsiniz). Elde edilen dondurma karışımını derin bir porselen kap içerisinde dondurucuya koyun ve her 15 dakikada bir tahta kaşık ile 2-3 dakika karıştırın. Bu işleme, dondurma kıvam alana kadar devam edin. Dilerseniz nane yaprağı ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin.
En lezzetli serinlik: Dondurma
Renkli Dondurmalar Tarifi (18 adet)
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı limon suyu
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı çırpılmış krem şanti
1 çay bardağı vişne
Süslemek için: Rendelenmiş çikolata
Derin bir kabın içinde süt ve tozşekeri kaynatıp soğutun. Karışımı ikiye ayırın. Bir kısmına limon suyunu katın. Yavaş yavaş 1 su bardağı krem şantiyi ekleyin. Karışımı buzluğa alıp, 3 defa, yarım saatte bir karıştırarak, 1.5 saat kadar kıvamlanmasını sağlayın. Karışımın diğer yarısına yavaş yavaş kalan krem şantiyi ekleyin. Son olarak vişne ekleyip mikserle çırpın. Vişneli karışımı da limonlu dondurma gibi kıvamlandırın. Kalıplara önce vişneli dondurmayı, üzerine de limonlu dondurmayı koyup, çubukları yerleştirin. 2-3 saat buzlukta dondurun. Rendelenmiş çikolataya bulayarak servis yapın.
En lezzetli serinlik: Dondurma
Limonlu Vanilyalı Ev Dondurması Tarifi (6 kişilik)
2 paket krem şanti
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpın. Ayrı bir kapta mikserle yumurta, tozşeker ve vanilyayı çırpın. Sonra bu karışımı, krem şantiye ekleyin. Limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Mikserle çırpmaya devam edin. Dondurma kaselerine paylaştırın veya bir tepsiye dökün. Buzlukta 24 saat beklettikten sonra servis yapın.
En lezzetli serinlik: Dondurma
Sufle Dondurma Tarifi (6 kişilik)
4 adet yumurta
1 paket vanilya
200 gram çilek
2/3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı krema
Süslemek için: Nane yaprakları
2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı çırpıp, ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kabı yarısına gelecek kadar su dolu bir tencereye koyup ocağa oturtun. Karışım koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın. Çileklerin yarısını püre haline getirin. Kalan 2 adet yumurta akı ve kremayı ayrı kaplarda çırpın. Çilek püresi, yumurta akı ve kremayı, pişirdiğiniz karışım soğuduktan sonra üzerine ekleyin. Karışımı tek bir kaba ya da sufle kaplarına aktarın. Buzluğa koyarak bir gece bekletin. Kalan çileklerle ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.