Sebzeli ve Kıymalı Patlıcan Katları Tarifi
Kat kat dizilmiş patlıcan dilimleri, kıymalı harç ve sebzelerle hazırlanan bu tarif sofranıza lezzet katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
patlıcanları soymadan 1 cm kalınlığında dilimleyin. Üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın ve zeytinyağında renkleri dönene dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
-
2
Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi hafifçe dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyup, suyunu çekene dek pişirin.
-
3
Kıyılmış maydanoz ve kekik ekleyip ocaktan alın. Biberleri 4'e bölüp, 1 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Biberleri alıp aynı tavaya temizlenmiş ve kökleri kesilmiş ıspanağı koyun ve 1 dakika kavurun.
-
4
Bir fırın kabının tabanına bir sıra kızarmış patlıcan dizin. Üzerine kıymalı harç koyun. Kalan domatesi çok ince dilimleyip kıymanın üzerine yerleştirin. Yeniden kıymalı harç ve patlıcan koyun. En üstte kıymalı harç kalacak şekilde renkli biber, kıymalı harç ve patlıcanla katlar oluşturun. Hepsinin üstüne ıspanak koyun.
-
5
Yemeğe 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dil peynirini didikleyin ve en üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri